14 Eki 2022

MİLLİ SPORCU ÖĞR. GÖR. DR. ATA AKSU SERBEST DALIŞ DÜNYA ŞAMPİYONASINDA GÜVENLİK DALGICI OLARAK GÖREV ALDI

Fotoğraf: Ertan ŞİDE

 

Gedik Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi Programı Milli Sporcu Öğr. Gör. Dr. Ata AKSU, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun 22 Eylül- 9 Ekim 2022 tarihleri aralığında Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlemiş olduğu milli takım aday kampı, Serbest Dalış ‘’Kaş Başka’’ Outdoor Dünya Kupası ve 6. CMAS Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası’nda güvenlik dalgıcı olarak görev aldı.

Milli takım rekortmen sporcularından Şahika ERCÜMEN & Milli Sporcu Öğr. Gör. Dr. Ata AKSU

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF)’nun ev sahipliğinde 2-9 Ekim’de gerçekleştirilen Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 6. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası’nda 13 dünya rekoru ve 12 Türkiye rekoru kırıldı. Antalya’nın Kaş ilçesinde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 4 kıta ve 39 ülkeden 124 sporcunun katıldığı CMAS 6. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası dünya rekorları ile sona erdi.

Kapanış programında konuşan Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya çok zor şartlarda gerçekleştirilen ekstrem bir organizasyonda yer alan sporculara, antrenörlere, müsabakanın sorunsuz şekilde gerçekleşmesinde emeği olan federasyon çalışanlarına teşekkür etti ve organizasyonun vazgeçilmezleri olan güvenlik dalgıçlarının sağlıklı şekilde müsabakaların bitirilmesindeki emekleri sebebi ile alkışlanması gerektiğini söyledi.

Yarışma videolarını görüntülemek için;

https://youtube.com/watch?v=n0cP7vvzuDA&feature=share

https://www.youtube.com/watch?v=QoQ-NHT6h8U

https://www.youtube.com/watch?v=KvudOGLeSQs linklerine tıklayabilirsiniz.