17 Tem 2014

‘Medya Sarsıntısı’ Adlı Kısa Filmin Çekimleri Tamamlandı

Gedik Üniversitesi Tiyatro Kulübü, AFAD için hazırlamış olduğu “Medya Sarsıntısı” adlı kısa filmin çekimlerini tamamladı. The Man Yapım stüdyosunda çekilen filmde Gedik Üniversitesi öğrencilerinden Hikmet Gurur Samur, Yağmur Durdağı, Rümeysa Keser ve Ebru Karaca sette aktif olarak görev aldı. Senaryosunu Tiyatro Kulübü danışmanı Burak Akyüz’ ün yazdığı filmi Cihan Yıldız yönetti. Gedik Üniversitesi Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencisi Yağmur Durdağı, filmde oyuncu olarak da görev aldı.

AFAD’dan alınan hibeyle desteklenen bu projenin amacı, deprem konusunda insanlarda farkındalık yaratmak olduğu kadar;  medya etiğinin de ne olması gerektiği üzerinde tartışma yaratmak. İnsanların, özellikle sosyal medyada yazılanlara hemen inanmasını da eleştiren çalışmanın 17 ağustos ‘da; depremin yıldönümünde gösterilmesi amaçlanıyor. Kısa filmin, gösterime girmesinden sonra TRT ve diğer özel kanallarda da gösterilmesi hedefleniyor.