10 May 2017

Liderlerden Tavsiyeler Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

Gedik Holding Dijital İş Stratejisi & Dönüşüm Direktörü ve İstanbul Gedik Üniversitesi “Rektör ‘Dijital Dönüşüm Danışmanı” Ömür Topaç Liderlerden Tavsiyeler başlıklı konferans’ta öğrencilere Sanallaşan Dünyada Gerçek Liderlik’i anlattı.

İstanbul Gedik Üniversitesinin de konferans sponsoru olarak yer aldığı etkinlikte Türkiye’nin güçlü markalarının CEO’ları ve Üst Düzey yöneticileri 3 Mayıs tarihinde iş hayatıyla ilgili tavsiyelerini paylaşmak üzere kariyerine yön vermek isteyen üniversite öğrencileri ile buluştu.

Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Askıda Ne Var.com’un organizatörlüğünde Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen konferansta öğrenciler merak ettikleri konularda liderlerin iş hayatına ilişkin hikayelerini dinleme fırsatı buldular.

Gedik Holding Dijital İş Stratejisi & Dönüşüm Direktörü ve İstanbul Gedik Üniversitesi Dijital Dönüşüm Uzmanı Ömür Topaç yaptığı sunumda öğrencilere Dijitalleşme ile birlikte gelen yeni iş alanları, izlenmesi gereken teknolojiler ve liderlik üzerine bilgiler verdi. Liderliğin göreceli bir kavram olduğuna değinen Topaç, teknolojinin sürekli bir devinim içinde olduğunu, liderlik kavramının tüm süreçlerin dışında tamamen kişinin kendi bünyesinde taşıdığı özellikler ile ilişkili olduğunu belirtti. Öğrencilere eğitim hayatının kişiye akademik ve analitik düşünebilme yeteneğini kazandırdığını söyleyen Ömür Topaç, CV’den çok hikâyeye yönelmek, hayatta kazanılacak iş pozisyonlarından çok risk alarak girişimci olmak gerektiğini belirtti. Lider olmanın kesin bir reçetesinin bulunmadığının da altını çizen Ömür Topaç, öğrencilere öncelikle kendilerini tanımaları, kendilerine has bir stil geliştirmeleri, adil olmaları, insiyatif alabilmeleri, yaptıkları her işte tutkulu, şeffaf ve adil olmaları tavsiyelerinde bulundu.