5 Oca 2018

Kemal Salmanoğlu Hikayeden İllüstrasyona İsimli Atöyle Çalışmasında

6+1 Tasarım Atölyeleri görsel iletişim tasarımı çerçevesinde tematik atölye çalışmaları düzenleyerek alanında deneyimli profesyoneller ile alana ilgi duyan herkesi bir araya getirmektedir. Böylece uygulamalı atölye çalışmalarında katılımcılar ilgi duydukları alana giriş yapma, pratik deneyimlerini ve teorik bilgilerini artırma olanağı bulabilmektedir.
24 Aralık 2017 tarihinde ise ünlü illüstrasyon sanatçısı Sedat Girgin önderliğindeki ”Hikayeden İllüstrasyona” isimli atöyle çalışması gerçekleşmiştir.

Atölye çalışmasında katılımcılar, bir hikayenin ya da bir metnin nasıl görselleştirilmesi gerektiğine odaklanmaktadır. Çalışma sırasında illüstrasyonların, hikaye ekseninde hedef kitleye uygunluğu, renk ve teknik seçimi irdelenir. Ayrıca doğru sayfa düzeni, sayfa yerleştirmeleri, karakter tasarımları, renk kullanımı gibi konular incelenmektedir.

Tasarımcıların teorik bilgilerinin zenginleşmesinin yanısıra pratik anlamdada farklı bakış açıları kazanarak ve yeni üretimler gerçeklerştirdiği önemli bir atölye çalışmasıdır.

Atölye çalışmaları, yürüten kişinin katılımcılar ile birebir ilgilenebilmesi amacıyla, 1 kişi burslu olmak üzere 7 kişilik kontenjan ile sınırlıdır.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencimiz Kemal Salmanoğlu illüstrasyon portfolyosunu göndererek ve atölyeye tek burslu öğrenci olarak katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi çalışmaları ve bu önemli atölye çalışmasına kabul edilmesi sebebiyle tebrik ediyoruz.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü