10 Haz 2022

KARTAL BELEDİYESİ ve İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ “KADINLAR İÇİN DİJİTAL GİRİŞİMCİLİK SEMİNERLERİ” SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

Cinsiyet eşitliği temelinde kadınların ekonomide güçlendirilmesi, dijital yetkinliklerinin artırılması ve e-ticaret yoluyla üretime katılmaları hedefiyle Kartal Belediyesi ile Üniversitemiz arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde başlatılan “Kadınlar İçin Dijital Girişimcilik Seminerleri” ilk dönem eğitimleri 9 Haziran 2022 Perşembe günü Bülent Ecevit Kültür Merkezinde yapılan sertifika töreni ile sona erdi. Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman tarafından hazırlanan ve 3 hafta devam eden seminerlerde  “Marka oluşturma, Dijital pazarlama, ürün fotoğraflama, içerik geliştirme ve sosyal medya mecralarının etkin kullanımı” konularındaki eğitimler üniversitemiz öğretim elemanlarından; Dr. Öğr. Üyesi Ece Erbuğ, Dr. Öğr. Üyesi Emel Birol, Dr. Öğr. Üyesi Nilay Utlu, Dr. Öğr. Gör. Sonad Tanyel, Öğr. Gör. Aslan Aydoğan ve TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulundan Dr. Sibel Sain Özdemir tarafından verildi.

Sertifika törenine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Akkuş katıldı. Açılış konuşmalarında “işbirliğinin geniş zeminde devam etmesi ve kadın kooperatiflerinin girişimci kadınlar tarafından güçlendirilmesi” konularında işbirliğinin geliştirilmesi ifade edildi. 85 kadın, verilen eğitimlere gösterdikleri katılım ile sertifika almaya hak kazandı.