10 Mar 2021

“KADININ SÖZÜ VAR PROJESİ ” KADIN DOSTU MARKALAR 2021 FARKINDALIK ÖDÜLÜ’NE LAYIK GÖRÜLDÜ

Kadın Dostu Markalar Platformu’nun bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Kadın Dostu Markalar Özel Ödülleri’ töreni gerçekleşti. Törende kadın ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında değer yaratan uygulamalarını hayata geçirmiş olan 50 markaya ödül verildi.

Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gedik Sanat; Kasım ayında Sirene Korosu ile birlikte gerçekleştirmiş olduğu Kadının Sözü Var projesi ile Kadın Dostu Markalar 2021 Farkındalık Ödülü’ne layık görüldü.

Kadının Sözü Var: Üç Kadın şairin şiirleri  üç besteci tarafından, Sirene Korosu için Gedik Sanat siparişiyle besteledi. Proje Kapsamında Üniversitemiz ’de Kadın Çalışmaları alanında faaliyet gösteren hocalarımız Ayşin Şişman, Ece Erbuğ ve Deniz Göktan alanlarında öncü Prof. Dr. Canan Koca,  Hatice Dinçbal Kal, Esra Bezcioğlu, Nur Bilen Yavuzer gibi kadınlarla ekonomiye, toplumsal hayata katılımı konusunda söyleşiler yaptı. Söyleşiler  Gedik Sanat Sosyal Medya Hesabı üzerinden gerçekleştirdi. Koro performans çekimleri pandemi şartlarının normalleşmesiyle birlikte gerçekleşecek proje, ilerleyen dönemlerde Gedik Eğitim Vakfı bünyesinde farklı alanlardaki kadın gücü ile  farklılıkların olmadığı eşit bir dünya için üretime devam edecektir.