6 Eki 2020

“Kadın Hakları ve Kadına Karşı Şiddet” konulu 1. Uluslararası Hukuk Öğrencileri Kongresi gerçekleştirilecektir.

İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Hukuk Alemi Platformu 28 Kasımda “Kadın Hakları ve Kadına Karşı Şiddet” konulu uluslararası bir kongre düzenleyecektir. Bielefeld ve İstanbul Gedik Hukuk Fakültesinden öğrencilerle birlikte Türkiye’nin çeşitli Hukuk Fakültelerinden öğrencilerin Türkçe online tebliğ sunacağı öğrenci kongresinde, Türkiye ve Almanya hukuku karşılaştırmalı olarak ele alınacaktır. Kongrenin akademik bilimsel yürütücülüğünü Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden, Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülsün Aygörmez gerçekleştirmektedir.

Türkiye’deki tüm hukuk fakültesi öğrencilerinin başvuru yapabileceği 1. Uluslararası Hukuk Öğrencileri Kongresinde sunum yapmak isteyen öğrencilerin afişte belirtilen esaslara uygun olarak, 5 dakika sürecek, 20 sayfalık bir sunumu, özgeçmişleri ile birlikte 15 Ekim tarihine kadar başvuru@hukukalemi.org adresine göndermeleri gerekmektedir. Başarılı bulunan 8 öğrenci en kısa zamanda akademik jüri tarafından belirlenerek, 20 Ekim tarihinde Hukuk Alemi tarafından ilan edilecektir.”