8 Kas 2022

İstanbul Gedik Üniversitesi ve Mingachevir Devlet Üniversitesi Karabağ Zaferinin 2. yıl dönümünde ortak konferans gerçekleştirdi

Click Here For English

Ermenistan’ın 30 yıllık işgaline son vererek Azerbaycan’ı eski topraklarına geri kavuşturan Karabağ Zaferinin 2. yıl dönümüne ithafen 7 Kasım 2022 tarihinde İstanbul Gedik Üniversitesi ve Mingachevir Devlet Üniversitesi (MSÜ) ortak organizasyonu ile bir konferans düzenlendi. Açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kesik ve Mingachevir Devlet Üniversitesi Rektörü Dr. Şahin Bayramov gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kesik başkanlığındaki organizasyonda her iki üniversiteden 4 konuşmacı Zafer Günü’nün anlam ve önemine dair önemli bilgiler verdi.

Tarihi zaferin sevincinin paylaşıldığı ortak etkinlikte, büyük zaferin tarihi, hukuki, siyasi ve ekonomik boyutlarıyla ilgili birbirinden ilginç raporlar dinlendi. Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin altı çizildi. 44 günlük Vatanseverlik Savaşı’nın Türklerin gücünü gösterdiği tüm dünyanın dikkatine sunuldu. Etkinlik sonunda şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa dilendi.

Gelecek Zafer Günlerinin İstanbul ve Mingeçevir’de kutlanılması üzerine anlaşıldı.