27 Oca 2021

İstanbul Gedik Üniversitesi “Kaykay ile Harekete Geçiyorum” Projesi Aracılığıyla UNESCO’da

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Genç Lideri ve Araştırma Görevlisi Murat Madan, Prof. Dr. M. Yavuz Taşkıran danışmanlığında ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden fon sağlayarak, 2020 yılında “Sağlıklı Yaşam” teması altında “Bisikletim ile Mutluyum” ve “Kaykay ile Harekete Geçiyorum” projelerini oluşturmuştu. On dört hafta sürmesi planlanan projelerin ilk etkinliği 12 Mart 2020 Perşembe günü gerçekleştirilmişti. Projelerdeki kaykay eğitimleri Türkiye Kaykay Federasyonu tarafından görevlendirilen dört uzman eğitmen, BMX bisiklet eğitimleri ise BMX Bisiklet Sporları Derneği’nden gelen iki uzman eğitmen eşliğinde gün boyu sürmüştü. İlk saha eğitimi saha eğitimi sırasında oldukça keyifli anlar geçiren toplam iki yüz öğrencinin fotoğrafları da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından görevlendirilen Yahya Evren Şişman tarafından karelenmişti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile iş birliği içinde olan UNESCO, ilk saha eğitimi sırasında çekilen bir fotoğrafı oldukça beğenmiş ve bu görseli, kısa bir hikayesi ile, oluşturdukları “Kaliteli Beden Eğitimi politikasının gelişimini nasıl etkileyebilirim: gençler için bir politika savunuculuğu eğitim aracı” isimli eğitim setinde kullanmışlardır. Kaykay projesinin ortakları arasında Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Panasonic, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Gedik Üniversitesi, Türkiye Kaykay Federasyonu, İstanbul Kaykay Kulübü ve Decathlon bulunmaktadır.

Bu başarı nedeniyle Araştırma Görevlisi Murat Madan’ı, danışmanı Prof. Dr. M. Yavuz Taşkıran’ı ve fotoğrafı çeken Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kurumsal İletişim personeli Yahya Evren Şişman’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.