9 Şub 2015

İstanbul Gedik Üniversitesi Avrupa Birliği Kurumlarında

İstanbul Gedik Üniversitesi Avrupa Birliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Avrupa Birliği Kulübü tarafından organize edilen Brüksel çalışma gezisi başarıyla tamamlanmıştır.

Üniversite öğrencilerince , Avrupa Birliği kurumlarının yerinde ziyaret edilerek daha iyi tanınması ve görüş alışverişinde bulunulması amacıyla 26-31 ocak tarihleri arasında düzenlenen gezide ,Avrupa Birliğinin işleyişini sağlayan temel kurumlar ziyaret edilmiştir.

Çalışma ziyaretleri Avrupa Birliği Komisyonu ile başlamıştır. AB’nin yürütme organı olan Komisyonun işleyişi ,üyelerinin görev alanları ve diğer organlarla ilişkileri hakkında bilgilendirmelerden sonra soru cevaplı olarak yararlı değerlendirmeler yapılmıştır.

Yasama ve Parlamenter denetim kuruluşu olan Avrupa Parlamentosu ziyaretinde, Genel Kurul Toplantılarının yapıldığı salonun görülmesinden sonra Almanya’dan seçilen Türk milletvekili İsmail Ertuğ ile çok yararlı bir söyleşi yapılmıştır.

Daha sonra AB’nin en önemli karar ve parlamento ile birlikte yasama organı olan Avrupa Birliği Konseyi ziyaret edilmiştir.

Ayrıca Avrupa Birliği’nin danışma organları olan Bölgeler Komitesi ,Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi ve Denize Kıyısı Olan Bölgeler Merkezinde çalışmalar yapılmıştır.

Çalışma gezisinin son kısmını Ülkemizin Avrupa Birliği Nezdinde Daimi Temsilciliği ve Avrupa Birliği Bakanlığımızın Avrupa Birliği Nezdinde Temsilci Yardımcılığı ziyaretleri teşkil etmiştir. Daimi Temsilcimiz Büyükelçi Sayın Selim Yenel ve Daimi Temsilci Yardımcısı Sayın Fatih Hasdemir ile İstanbul Gedik Üniversitesi öğrencileri arasında çok yararlı bilgilendirmeler ve değerlendirmeler yapılmıştır.