25 Ara 2018

IOHS Expo Fuarı’ndaydık

Sağlık Bilimleri Fakültemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü 13-15 Aralık 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından  Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ve Fuarı’nda (IOHS Expo)’ydı.

 Ülkemizde ve diğer ülkelerde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı ve standartları, özel sektörde, kamuda ve yerel yönetimlerde iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, karşılaşılan zorluklar, tamamlanması gereken eksiklikler, çözüm önerileri, iyi uygulama örnekleri, yapılan bilimsel araştırmalar, gelişmeler ve teknolojik ilerlemelerin tartışıldığı kongrede, Rektörümüz Prof. Dr. Zafer UTLU  “İş Kazalarının Önlenmesinde Sonuç Alan Deneyimler ve İyi Uygulama” konulu oturumda, Oturum Başkanı olarak yer aldı.

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Mert Tolon ve Arş. Gör. Ebru Toy ile İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğr. Gör. Begüm Erten’in bir arada yürüttüğü çalışmanın sunumunu Arş. Gör. Ebru Toy gerçekleştirirken, üç gün boyunca devam eden kongrenin son gününde İstanbul Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü Süleyman Bakan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı İbrahim Deniz Ekici standımızı ziyaret etti.

 İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimiz Umut Savaş, Enes Bilgin, Nurkan Çoban, IOHSC EXPO Fuarı’nda gerçekleştirilen Genç Uzman Zirvesi’nde “Güvenlik Kültürü ve Farkındalığı Oluşturulmasının İSG Açısından Önemi” adlı çalışmalarıyla ilk 5’e girerek sunumlarını gerçekleştirdi.