31 Tem 2017

İlk doktora öğrencimiz Sultan ALTUĞ başarı ile doktorasını tamamladı

Fen Bilimleri Enstitüsü Savunma Teknolojileri Doktora Programında ilk doktora öğrencimiz başarı ile doktorasını tamamladı.

İstanbul Gedik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Savunma Teknolojileri Doktora Programımızda ilk doktora öğrencimiz Gözde Sultan ALTUĞ PEDÜK “Elektron Demeti Ergitme Katmanlı İmalat Yöntemi Kullanılarak Nikel-Titanyum Şekil Bellekli Alaşım Üretimi ve Karakterizasyonu” konulu doktora tezi ile ilgili savunmasını 26 Temmuz günü başarıyla tamamladı. Danışmanlığını Prof.Dr.Sunullah ÖZBEK ve Yrd.Doç.Dr.Savaş DİLİBAL’ın yaptığı doktora tezi kapsamında, dünyada ilk defa elektron demeti ergitme katmanlı imalat yöntemi kullanılarak nikel-titanyum şekil bellekli alaşım imalatı başarıyla gerçekleştirilmiştir. Doktora öğrencimiz Gözde Sultan ALTUĞ PEDÜK çalışmanın deneysel aşamasını Amerika’da North Carolina Üniversitesi CAMAL (Center for Additive Manufacturing and Logistic) Laboratuvarında tamamlamıştır.

Doktora öğrencimiz tez konusu ile ilgili Teknopark İstanbul Turgut Özal Toplantı Salonunda 28 Temmuz günü saat 13:00’de Teknopark İstanbul’da yer alan firma temsilcilerinin de katılımıyla bir seminer gerçekleştirmiştir. Ülkemizde başta savunma sanayi olmak üzere birçok alanda katma değer yaratan katmanlı imalat teknolojisi ve bu teknoloji içerisinde yer alan elektron demeti ergitme yöntemi kullanılarak üretilen NiTi şekil bellekli alaşımların, yakın gelecekte yapılacak tasarım ve prototiplerle birçok inovatif çalışmanın temelini oluşturacağı değerlendirilmektedir.