13 May 2016

III. Pendik Vala Gedik Özel Spor Oyunları Gerçekleştirildi

III. Pendik Vala Gedik Özel Spor Oyunları 300 Özel Sporcu ve 300 Akran Katılımı ile Gerçekleştirildi

300 Özel Sporcu ve 300 akran katılımı ile düzenlenen III. Vala Gedik Özel Spor Oyunları 11-12 Mayıs tarihleri arasında Gedik Üniversitesi, Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik Kaymakamlığı ve Pendik Kent Konseyi işbirliği ile Pendik 100. Yıl Spor tesisinde gerçekleştirildi.

T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenen etkinlik “Farklıyız, ama eşitiz, birlikte daha güçlüyüz” mottosu ile özel gereksinimli çocukları akranları ile bir araya getirerek, birlikte arkadaşlığı, rekabeti ve başarıyı deneyimlemelerini amaçlamaktadır.

Çocuklar arasında farklılıkları kabul, hoşgörü ve eşitlik gibi değerlerin gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen ve motor aktivite, atletizm, futbol, voleybol, basketbol, bocce, badminton ve jimnastik dallarında yarışmaların yanı sıra, eğlenceli fiziksel aktiviteleri içeren  oyunlara, “Aktifim Toplumun İçindeyim” projesi yararlanıcılarının yanı sıra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden,  Özel eğitim sınıflarından ve Özel eğitim okullarından 300 özel sporcu, Pendik Atatürk Ortaokulu ve Pendik Anadolu Lisesinden 300 öğrenci ile birlikte katıldı.

Program, Gedik Üniversitesi Mütevelli heyeti Başkanı Hülya GEDİK, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak KURTULUŞ, Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilara ÖZER, Pendik Belediyesi Başkanı Yardımcısı Süleyman PERGEL, Gedik Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi Dekanı M. Kamil ÖZER ve Fakülte’nin Öğretim Üyeleri ile katılımcı kurumların temsilcilerinin de katılımıyla yapılan açılış konuşmaları ile başladı. Hülya Gedik konuşmasında bu yıl 3. Kez gerçekleştirilen Vala Gedik Özel Spor Oyunlarının gelenekselleşerek devam etmesini temenni ettiğini, toplum temelinde engelli bireyler ve gençler için farkındalığı arttırmaya yönelik her türlü çalışmanın çok önemli olduğunun altını çizdi.

Oyunların başlangıcı, oyunlara adını da veren, Gedik Holding ve Gedik Üniversitesinin  kurucusu merhum Halil Kaya GEDİK’in  eşi merhume Vala GEDİK adına ithaf edilen “Vala GEDİK Temsili Koşusu” ile yapıldı.

İki gün boyunca devam eden oyunlarda Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden de 150 öğrenci organizasyonda görev aldı.

Yarışmalar tamamlandıkça dereceleri ilan edilen sporculara madalyaları veliler, öğretmenleri ve antrenörleri tarafından takdim edildi.