18 May 2016

İç Mimaride Fotoğraf ve Mimaride Fotoğraf Teknikleri

Gedik Üniversitesi , Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi çatısı altında Kartal yerleşkesi B Blok Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Fotoğraf Sergisinde  İç Mimaride Fotoğraf ve Mimaride Fotoğraf Teknikleri dersleri kapsamındaki çalışmalar yer aldı. Öğr. Gör. Halil Sinan ÖĞÜT ‘ ün önderliğinde gerçekleştirilen sergide, öğrenciler tarafından İstanbul’un tarihi mekanlarında çekilen fotoğraflar ziyaretçiler tarafından beğeni topladı.

Mimarlık – İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencileri iyi bir eğitim sonrasında toplumsal değerlere ve çevreye sahip çıkma bilincine sahip olmaktadır. Mesleki çalışmalarında yaşam alanları oluşturarak, yaşayanın gurur duyduğu bir kimliğe sorumluluk yüklemeleri gerekmektedir. Fotoğraf yaşamın iz düşümü olup, çekenin estetik bir bakış açısıdır. Fotoğraf için doğru zaman, doğru mekan ve doğru ışık gereklidir. Diğer sanatlardan farkı nesnelerin görüntüsünü gerçekçi olarak aktarabilmesidir.

10 Mayıs-23 Mayıs 2016 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olan Sergi’de; insanların, kültürlerin, siyasal ve toplumsal hareketlerin, fotoğrafçının kendi bakış açısıyla yorumlanıp aktarıldığı kompozisyonlar yer almaktadır. Sosyal belge niteliğinde olan fotoğraf, sadece tanık olarak kalmayıp  yaşadığımız çağdan geçmişe gidip günümüze gelerek kültürümüz ve çevremiz ile birlikte, geleceğe sahip çıkma bilinci içinde olmamızı sağlayacaktır.