13 Nis 2018

Haydarpaşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile İş Birliği Protokolü İmzalandı

1959 yılından bu yana mesleki ve teknik alanda öğrenci yetiştiren İstanbul’un en köklü meslek liselerinden biri olan Haydarpaşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile İstanbul Gedik Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu,  beraberindeki üniversite yetkilileri ile Haydarpaşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Lütfü Cevahir ve beraberindeki  ekip kahvaltı organizasyonunda bir araya geldiler. Üniversite ve lise arasında yapılabilecek ortak çalışmalar noktasında görüş alıverişinde bulunulduğu kahvaltılı toplantıda, Üniversitemizi temsilen MYO Müdürümüz ve Rektör Yrd. Adnan Şişman, MYO Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Polat Topuz ve Dr. Öğr. Üyesi Fatih Yalçın, Kaynak Teknolojisi Öğretim Görevlileri Özlem Aydın ve Emine Gündoğdu, İş Makine Program Başkanı Öğr. Gör. Hatice Yakut Pektürk ile Mekatronik Program Başkanı Öğr. Gör. Gözde Konuk Ege  katılım gerçekleştirdi.

Liseyi temsilen Teknik Müdür Yardımcısı Şenol Sert, Metal Teknolojisi Programı’ndan Hasan Kahraman, Otomasyon Programından Burak Gül, Alan Şefi Süleyman Arslan da toplantıda hazır bulundu. Toplantıda Prof Dr. Zafer Utlu, Cumhurbaşkanımızın son dönemde en çok üzerinde durduğu Yerli ve Milli üretim vurgusuna değinerek, teknoloji alanında olduğu gibi teknisyen, işçi ve benzeri alanlarda da Yerli ve Milli konusuna önem vermek gerektiğine değindi. Dışa bağımlılığı azaltmak için planlı şekilde ortaöğretimden başlayarak yükseköğretime kadar eğitim, uygulama gibi konularda iş birliğinin gerekliliğine değindi. “MYO bu anlamda bizi geleceğe taşıyacaktır. Sayın YÖK başkanımız da bu konuyla ilgili iş birlikleri konusuna vurgu yapmakta, bu iş birliklerinin sadece kâğıtta değil, uygulamada da hayata geçirilmesini istiyor. Üniversite olarak Haydarpaşa MTAL ile iş birliği içinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Birlikte ortak projeler yapabiliriz. Bu yüzden protokol kâğıt üzerinde kalmamalı, ileriye götürmeliyiz” diye konuştu.

Okul Müdürü Lütfü cevahir de Üniversite Rektörümüzün okullarına gelmesinden duydukları memnuniyeti belirterek “Gedik Holding ve Üniversitenin büyüklüğünü biliyoruz, başarılarını biliyoruz. Beraber büyük işler yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Konuşmalar ve iş birliği protokolünün imzalanmasının ardında, Rektör Prof. Dr. Zafer Utlu ve beraberindeki ekip, Proje Üretim Atölyesi, Fabrika Otomasyon Laboratuvarı gibi bölümleri ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.