8 Ara 2021

GSMF Arş. Gör. Kusay Tatlı, İKSV İstanbul Tasarım Bienali ve Karlsruhe Sanat ve Tasarım Üniversitesi ortaklığında yapılacak olan Camekân projesinin uluslararası ve daha kapsayıcı bir yorumu olan, konuk tasarımcı programına kabul edildi.

 

Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı bölümünden Arş. Gör. Kusay Tatlı, İKSV İstanbul Tasarım Bienali ve Karlsruhe Sanat ve Tasarım Üniversitesi ortaklığında yapılacak olan Camekân projesinin uluslararası ve daha kapsayıcı bir yorumu olan, konuk tasarımcı programına kabul edildi.

Proje aynı dönem içinde (dördü Türkiye’den, dördü Avrupa’dan olmak üzere) sekiz mentor eğitmen ve uzmanı ikişer hafta boyunca İstanbul’da konuk edecek.

İstanbul Tasarım Bienali, tasarım, mimari ve çağdaş sanat alanlarında çalışan küratör ve Karlsruhe Sanat ve Tasarım Üniversitesi [HfG] Rektörü Jan Boelen ve FIELDS ortağı ve öğretim görevlisi, tasarımcı Mevce Çıracı tarafından yürütülecek. Proje kapsamında Avrupa ve Türkiye’den tasarım uzmanları bilgi birikimlerini genç tasarımcılarla paylaşmak üzere programa konuk olacak.

Program sayesinde, genç tasarımcıların disiplinlerarası ve blgeler ötesi işbirlikleri geliştirmeleri hedefleniyor.