17 Nis 2018

Görüntüyü Okumak Görüntüyü Yazmak Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Ders Dışı Etkinlikleri Kapsamında  “Görüntüyü Okumak Görüntüyü Yazmak” Başlıklı Konferans, Öğr. Gör. Burçak Evren’in değerli katılımlarıyla 16 Nisan 2018 Pazartesi günü üniversitemizin Kartal Yerleşkesi B Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmiştir.

Konferans sonrasında Sayın Öğr. Gör. Burçak Evren’e Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve Üniversitemizin  teşekkürlerinin ifadesi olarak plaket, teşekkür belgesi ve çiçek takdim edilmiştir.

Öğr. Gör. Burçak EVREN Hakkında

Burçak Evren, 1946 yılında İstanbul’da doğdu. Bir süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu. Sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prehistorya ve Klasik Arkeoloji Bölümü’nden mezun oldu. 1969’da gazeteciliğe başladı. Hürriyet, Milliyet Cumhuriyet, Yeni İstanbul, Dünya, Güneş, Yeni Ortam, Vatan gazetelerinde çalıştı. Gelişim Sinema, Country Homes, Negatif Sarıyer, ve Sinematürk dergilerini yönetti. Sanat sayfası editörlüğü ve yazı isleri müdürlüğü görevlerini yürüttü. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nin başkanlığını yaptı. Tarih Vakfı, SİYAD, derneklerinin kurucuları arasında yer aldı. Meydan Larousse, Oxford, Türkiye ve İstanbul ansiklopedileri başta olmak üzere otuza yakın ansiklopedinin sinema ve sanat maddelerini kaleme aldı. Pek çok festivalde jüri üyeliği görevi yaptı. Festivallerde çıkardığı yönetmen ve oyuncu kitaplarıyla Türkiye’deki sinema literatürünün genişlemesinde öncü rol oynadı.

Eski İstanbul Sinemaları: Düş Şatoları, Türk Sinemasında Kadın Yönetmenler Sözlüğü, Sigmund Weinberg, Türk Sinemasının Doğum Günü, İlk Türk Filmleri, Türk Sinema Yönetmenleri Sözlüğü, Türk Sineması Tarihi de dâhil olmak üzere elliden fazla kitabı yayımlanmıştır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Müjdat Gezen Konservatuarı, TÜRVAK, TÜRSAK, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Televizyon Bölümü, Okan Üniversitesi’nde sinema tarihi ve oyunculuk üzerine dersler vermektedir. Aydınlık Gazetesi’nde sinema yazılarına devam etmekte ve TÜRVAK bünyesinde çıkarılan sinema tarihi dergisi CineBelge’nin genel yayın yönetmenliğini yürütmektedir.