17 May 2016

Gedik Üniversitesi EMUNI’ye Üye Oldu

Barselona’da 11 Mayıs 2016 tarihinde toplanan Euro-Mediterranean University (EMUNI)  genel meclisi, Akdeniz’in saygın üniversitelerinin yer aldığı bu derneğe dahil olma talebiyle başvuruda bulunan ve Letter of Intent for Cooperation’ı imzalayan Gedik Üniversitesi’nin üyeliğini onaylayarak resmen üye olarak kabul etmiştir. Barselona’da 11-12 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen EMUNI Genel Meclisi toplantısına ve EMUNI Yıllık Konferansı’na üniversitemizi temsilen AB Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Yrd.Doç.Dr. Aylin Ünver Noi katılmıştır.

Akdeniz için Birlik’in 6 projesinden biri olarak 2008 yılında kurulan EMUNI Üniversitesi, merkezi Slovenya’da bulunan ve Akdeniz bölgesindeki saygın üniversitelerden oluşan bir dernektir. Avrupa Akdeniz bölgesindeki ülkeler arasında yüksek öğrenim ve araştırma konularında işbirliğini desteklemektedir. Bu yıl ki EMUNI Yıllık konferansı, MERID (Middle East Research and Innovation Dialogue) ve ESADE Ramon Llull University ile ortaklaşa 12 Mayıs 2016 tarihinde Barselona’da düzenlenmiştir. Açılış konuşmalarını EMUNI Başkanı Abdelhamid El-Zoheiry’nin yaptığı, anahtar konuşmacısı NATO Eski Genel Sekreteri, AB Ortak Dış ve Güvenlik Politikası Eski Yüksek Temsilcisi ve AB Bakanlar Konseyi Eski Genel Sekreteri Javier Solana’nın olduğu konferansta “science diplomacy” bilim diplomasisinin önemine vurgu yapılarak göç, enerji, su, beyin göçü ve diaspora konularındaki AB tarafından desteklenen mevcut projelerle ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı paneller gerçekleştirilmiştir.

Konferans program linkihttp://www.emuni.si/en/annual-conference/2016-barcelona-spain

Yrd.Doç.Dr. Aylin Ünver Noi, AB Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü
Abdelhamid El-Zoheiry, EMUNI Başkanı
Vicente Miguel Garcés Ramon, Avrupa parlamentosu Eski Milletvekili ve Mediterranean Citizens’ Assembly Foundation Başkanı