Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 10. Gastromasa Konferansına Katıldı
İstanbul Gedik Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Bölüm akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Ela Nazlı Köz ve Arş. Gör. Cansel Yüksel rehberliğinde 6 Kasım 2025 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen dünyada en büyük ikinci gastronomi konferansı olarak kabul edilen Gastromasa Konferansı’na katılım sağladı.
Konferans, 10. yılına özel hazırlanan kapsamlı programıyla bu yıl da beş kıtadan 60’tan fazla yıldız şefi, uluslararası gastronomi basınını, yatırımcıları ve sektör profesyonellerini İstanbul’da bir araya getirdi. Etkinlik boyunca ilham veren konuşmalar, tematik paneller, ustalık sınıfları ve geniş kapsamlı fuar alanı aracılığıyla gastronomi dünyasının geleceğine yön veren konular ele alındı. Sürdürülebilir gastronomi anlayışı, inovasyon, yerel ürünlerin markalaşması ve gastronomi turizminin gelişimi gibi başlıklar sektörün önde gelen isimleri tarafından tartışıldı. Konferansa katılan öğrenciler ise hem alanlarındaki güncel eğilimleri yakından takip etme fırsatı buldu hem de dünyanın dört bir yanından gelen sektör liderleriyle tanışarak deneyim paylaşımında bulundu. Bu temaslar, öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkı sağlayacak nitelikte önemli bağlantılar kurmalarına imkân tanıdı.






