14 Eki 2025

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Akademisyenleri UGTAK’25’e Katıldı

İstanbul Gedik Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri, alan yazına katkı sunan iki bildiriyle 9. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK’25)’te yer aldı.
Kayseri Üniversitesi ev sahipliğinde 9–11 Ekim 2025 tarihleri arasında Kayseri’de gerçekleştirilen kongrede;
  • Arş. Gör. Seray EVREN, Öğr. Gör. Büşra DİKEN ÇOLAK ve Doç. Dr. Nihan YARMACI GÜVENÇ tarafından hazırlanan “Yaratıcı Beyin ve Çekingen Damak: Yaratıcı Kişilik Gıdada Yenilik Korkusunu Aşabilir mi?” başlıklı bildiri,
 Arş. Gör. Seray EVREN tarafından sunuldu.
Gastronomi alanında hem bireysel yaratıcılığın yenilikçi gıda tutumlarına etkisini hem de Türk mutfak mirasında gelenek ve modernite arasındaki dengeyi tartışmaya açarak literatüre katkı sağlayan bildirilerinden dolayı akademisyenlerimizi tebrik ederiz.