Gedik Bright Banner ×

28 May 2025

Gastronomi ve Mutfak San. Akademisyenleri Bildiri Ödülü Aldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde, 21-25 Mayıs 2025 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen 7. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresi kapsamında, İstanbul Gedik Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Büşra Diken Çolak, Prof. Dr. Serkan Şengül ve Arş. Gör. Seray Evren tarafından hazırlanan “Türk Dünyası Mutfak Kimliği: Kültürel Mirasın Gastronomi Turizmi Bağlamında Değerlendirilmesi” başlıklı bildiri, kongre bilim kurulu tarafından Prof. Dr. Mehmet Altınay Özel Ödülü-Bronz Bildiri ödülüne layık görüldü.

Bildiri, Türk dünyasına ait mutfak kimliğinin kültürel miras çerçevesinde ele alınarak gastronomi turizmi bağlamında değerlendirilmesini konu aldı. Kongre kapsamında yapılan bu sunum, kültürel çeşitliliğin turizmle ilişkili akademik çalışmalara yansıtılması açısından dikkat çekti.