31 Mar 2017

Futbol Kardeşliği Projesi Başladı

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yürüttükleri, Pendik Belediyesi, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pendik Spor Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun da katkılarıyla güçlenen “Futbol Kardeşliği Projesi” Çamlık Spor Tesisleri’nde başladı. Ülkemizde eğitim gören mülteci çocukları oyun yoluyla diğer çocuklarla kaynaştırmak, Türkçe konuşma becerilerini hızlandırmak, projeye katılan tüm çocukların spor kültürlerini geliştirmek ve gelecek vaat eden çocukları keşfetmek amacıyla yaklaşık 200 kadar Türk ve Suriyeli ilkokul öğrencisi farklı günlerde futbol sahasında buluşuyor ve etkinliklere katılıyorlar. 16 Mayıs’ta düzenlenecek olan kapanış şenliği ile son bulacak olan proje UEFA ve FIFA’nın desteklediği bir program olan “Grassroots” çatısı altında sürdürülmektedir.