19 Şub 2018

EURIE 2018 Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi’ne Katılım Sağlandı

Avrasya Üniversiteler Birliği- EURAS desteği ve DEİK – Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu katkılarıyla İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve  Sergi Sarayı’nda düzenlenen EURIE 2018’e aralarında Rusya, Çin, Amerika, Birleşik Krallık, Ukrayna, Azerbaycan, İran, Irak, Malezya, İspanya, Almanya, Fransa ve KKTC’nin yer aldığı birçok ülkeden üniversiteler, stant kurarak ve panellere katılarak etkinlikte hazır bulundu. Rektör, rektör yardımcısı, akademisyen ve uluslararası eğitim sektöründen uzman kişilerin katıldığı zirvede, 42 panel ve seminer düzenlendi. Zirvede ayrıca, 112 konuşmacı eğitimle ilgili farklı konularda sunumlar gerçekleştirdi.

Üniversitemiz, Türk Üniversiteler alanında stant açarak organizasyonda yer aldı. EURIE 2018’i Mütevelli Heyeti Başkanımız Hülya Gedik, Rektörümüz Prof. Dr. Zafer Utlu, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kesik, Rektör Yardımcımız İİSBF Dekanı Prof. Dr. Şaduman Okumuş, Genel Sekreterimiz Tevfik Tetik de ziyaret etti.  Organizasyon boyunca yabancı üniversiteler ile yüz yüze tanışma ve iş birliği konularında önemli toplantılar yapılarak işbirlikleri için görüş alışverişinde bulunuldu. Zirvenin devam ettiği süre içerisinde Pakistan’ın Lahore Superior Üniversitesi ve İran’ın Birjand Üniversitesi ile ön protokol imzalanarak, işbirlikleri için ilk adım atılmış oldu.