21 Tem 2014

Erasmus Yoğun Program, 18 Temmuz Akşamı Düzenlenen Törenle Sona Erdi

Yaklaşık bir aydır üniversitemizde uygulanmakta olan ‘Engelli Sporları ve Sağlık; Oyun ve Aktivite Uyarlamaları’ Erasmus yoğun programı, 18 Temmuz akşamı düzenlenen bir törenle sona erdi.

23 Haziran 2014 Pazartesi günü İtalya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Finlandiya’da Beden Eğitimi ve Spor alanında lisans ya da lisansüstü eğitim alan 24,  Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden 9 öğrenci olmak üzere toplam 33 öğrenci ve 24 öğretim elemanının katılımı ile başlayan proje, oyun ve aktivite uyarlamalarının ardından kültür gezileri ile devam etti. Dolayoba Spor Tesislerini, Ballıca Atlı Spor Kulübü’nü ve Metin Sabancı Spastik Çocuklar Merkezi’ni gezen öğrenciler sosyal yönlerini ve değerlerini geliştirme imkanı buldular.

Dolayoba spor tesislerinde düzenlenen teorik ve uygulamalı derslerin ardından 11 Temmuz tarihinde İstanbul Belediyesi Spor Kulübünün faaliyetlerini sürdürdüğü Cebeci Spor Tesislerini ziyaret eden öğrenciler, engelli bireylere yönelik çeşitli yüzme öğretim tekniklerini öğrendiler. Uluslararası standartlara uyun olarak inşa edilen Cebeci Spor Tesislerini hemen hemen her branşa özgü spor alanları, fitness salonları, olimpik ölçülerde yüzme havuzu, hidroterapi havuzu ve konferans salonu ile tüm proje katılımcılarını büyüledi.

Engelli bireyler için at üzerinde yapılan bir spor branşı olan ‘Paravaulting’ için 15 Temmuz 2014 tarihinde ‘Ballıca Atlı Spor Kulübü’ne bir gezi düzenlendi. Öğrenciler kapalı manejde yaptıkları ısınma egzersizlerin ardından atları fırçaladılar ve Palacky Üniversitesinden Jana Skelerova’nın at üzerinde yaptığı gösteriyi izlediler. Gösteriden sonra ata binen öğrenciler manejde son derece keyifli anlar yaşadılar.

Türkiye’nin en eski ve kapsamlı özel eğitim merkezi olan ‘Metin Sabancı Spastik Çocuklar Merkezi’ni de ziyaret eden çocuklar, engelli çocuklara çok çeşitli eğitim ortamlarında ( duyu odası, duyu bütünleme, hidroterapi, iş ve uğraşı terapisi ve bunun gibi) özel eğitim ve fizyoterapi programlarını görme imkanı buldular.

Kartal yerleşkesinde düzenlenen kapanış törenine Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sunullah Özbek, Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Tunay İnce ve GÜYEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlknur Koçaş katıldılar. Öğrencilerin çeşitli gösteriler yaptığı tören Prof. Dr. Berrak Kurtuluş’un konuşması ve ardından da katılım sertifikaların verilmesi ile son buldu.