22 May 2015

Engelsizliyoruz Etkinliği Gerçekleştirildi

Celal Bayar Üniversitesi ve MORSENDER (Moroğlu Engelsiz Sinema Kültür ve Sanat Derneği) “Her alanda engelsiz ve yaşanabilir bir dünya” sloganı ile sanatın önündeki engellerin kaldırılması ve başta üniversitelerde olmak üzere toplumda engelli bilincinin oluşturulması amacıyla  engelsiz sinema projesi geliştirmiştir.

Bu proje kapsamında çeşitli üniversitelerle işbirliği yapılarak  Türkiye’deki tüm üniversitelerde,  aynı tarihte aynı saatte, işitme ve görme engellilerle birlikte engelsiz bireylerin de bulunduğu bir salonda “Son Mektup” isimli sinema filminin gösterilmesine karar verilmiştir.

Film gösterimi, bu projenin ortaklarından biri olan Gedik Üniversitesi’nde diğer üniversitelerle eş zamanlı olarak 20 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 14.00’de Kartal Yerleşkesi Konferans Salonunda yoğun ilgiyle gerçekleştirilmiştir.

Gösterimi izlemeye, Maltepe Kent Konseyi Başkanı  Esra Kaya Erdoğan, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu kurucusu ve yöneticilerinden Yusuf Andiç da katılmıştır.