2 Mar 2016

Eğitim Yapıları Konferansı Gerçekleştirildi

Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün düzenlemiş olduğu ‘ Tasarım Buluşmaları 2015-16 / 3’ etkinliği kapsamında, 29 Şubat 2016 tarihinde Doç. Dr. Mimar Ahmet TERCAN konuk edildi.  Sayın Ahmet TERCAN,  MSÜ Mimarlık Bölümü lisans programından mezun olduktan sonra aynı kurumda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisans programının ardından 1990-1993 yılları arasında New York Pratt Institute’de 2.derece yüksek lisans ve serbest mimarlık çalışmaları yaptı. 2000 yılında doktora çalışmasını tamamladı. Halen MSGSÜ Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak akademik çalışma hayatına devam etmektedir. Kartal Yerleşkesi B Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta, Doç. Dr. Ahmet TERCAN ‘Eğitim Yapıları’ konusunda bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşarak geçmişten günümüze değişen ve gelişen detaylara dikkat çekti.  Farklı proje örnekleri üzerinden değerlendirmeler yaparak sunum sonrasında konukların ve öğrencilerin çeşitli sorularını cevaplandırdı. Konferans çok sayıda konuk, öğretim üyesi ve öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.