24 Ağu 2017

Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezi İlk Erasmus Öğrencisini Ağırlıyor.

Merhaba, benim adım Florin Lihoaca.  İstanbul  Gedik Üniversitesine Romanya  “Constantin Brancuşi” Targu-Jiu Üniversitesi   Tıp ve Davranış Bilimleri Fakültesi  ile yapılan Erasmus + anlaşması  ile geldim. Fizik Tedavi ve Özel Motor Aktivite  Bölümü  ikinci sınıf öğrencisiyim.   Üniversitemde   mevcut  kapasitenin kullanılması yolu ile  engelli bir kişiye nasıl yardım edileceği konusunda çok şey öğrendim.  Ancak bu kişilerle çalışmak ve  çok sayıda insanın doğrudan temas kurduğu böyle bir merkezde görev almak benim ilk deneyimim. Özel ihtiyaçları olan insanlarla çalışmak benim için bir zevktir çünkü bu insanların gözlerinde  normal bir hayat sürdürmek  için önlerine çıkan zorluklarla   savaşma gücünü  görüyorum.   Bir çocuğu,  annesinin kollarında ya da ellerinde  mahsun  görmek,  merkezdeki seansa girdikten sonra  gülerek ve bizimle geçirdikleri zamanın tadını çıkararak dışarı çıktıklarına tanık olmaz inanılmaz bir şey.
Aldıkları tanılar her ne olursa olsun  normal gelişim gösteren çocuklarla aynı olduklarını düşünüyorum.  Bu nedenle onları dışlamamalı ve ihmal etmemeliyiz.