20 Şub 2018

Bilimsel Araştırma Projesi Kapsamında Mesleki Yeterlilik Kurumu’nu Ziyaret Ettik

İstanbul Gedik Üniversitesi Uluslarası Ticaret ve Finans Bölüm Başkanı Doç.Dr. Burcu YAVUZ TİFTİKCİGİL , Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Tuna USLU ve araştırmacılar Arş.Gör. Serkan SOYAK, Arş.Gör. Tolga SEZDİ “Pendik İlçesi’nde Bulunan Mesleki ve Teknik Liselerinin ve Meslek Yüksek Okulları’nın İş Kolları Yönelim Haritasının Belirlenmesi” adlı Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında Ankara’ya giderek Mesleki Yeterlilik Kurumu’yla bir toplantı gerçekleştirdi.

Geleceğin eğitim ve istihdam kalitesini arttırmaya yönelik bu çalışmayla meslek liselerin ve meslek yüksek okullarının müfredatlarının sektörün ihtiyaç duyduğu mesleklere göre düzenlenmesi ve iyileştirilmesi hedef alınıyor. Yine bu kapsamda mezuniyet sonrası istihdam sıkıntısı yaşayan sektörler ve bölümler belirlenerek İstanbul Gedik Üniversitesi öğrencilerine daha iyi bir gelecek inşa edilmesi için çalışmalar yapılıyor.