2 Haz 2020

Bekleyiş Fotoğraf Sergisi

İstanbul Gedik Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencileri “İç Mimaride Fotoğraf” dersi kapsamında yıl sonu sergisi hazırladılar. Pandemi süresince sadece “evde” fotoğraf çekmek durumunda kalan öğrencilerin ilk haftalarda yarattığı çalışmaların dönem sonunda nasıl daha farklı /yaratıcı hale geldiği burada önemli bir unsurdur. Mekânsal ve fiziksel çevre algısı zamanla gelişerek;  zihin haritalarımızda oluşmuş tekdüze /farkındasız durağanlığı aynı kapalı hacmin içerisinde aylarca kalarak geçirdiğimiz bu süreçte öğrencilerin farkındalık ve yaratıcılık becerilerini geliştirmiştir. Işık, hacim, boşluk, doku, malzeme gibi iç mekândaki tüm  etken /bileşenleri daha geniş bir perspektifle algılamaya başlamak;  pandeminin bizlere öğrettiği /kazandırdığı tecrübelerden sayılmalıdır. Bekleyiş Sergisi; katılımcıların bu endişeli süreçte yaşadıkları korkuları ve diğer duygularını temsil etmektedir. Her bir fotoğrafın hikâyesi ve coğrafyası farklı olsa da hepsinin ortak noktası dünyada yaşanan bu ürkütücü salgının en az zararla bir an evvel bitmesini beklemektir.
Atölye Yürütücüsü: Dr. Öğr. Görevlisi Özge GÜNDEM
Katılımcılar: İstanbul Gedik Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, 2019-20 Bahar Yarı Yılı “İç Mimaride Fotoğraf” Dersi Öğrencileri
Ahmet UZMAN
Beyza ÇEVİKBAŞ