30 Kas 2023

ASEAN Merkez Müdürü Öğr. Gör. Sibel Karabel Institute Social ve Şangay Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün düzenlediği Türkiye-Çin Akademik İş Birliği Forumu’nda “21. Yüzyıl Jeopolitiğinde Türkiye-Çin İlişkileri” başlıklı sunumu takdim etti

İstanbul Gedik Üniversitesi ASEAN Merkez Müdürü Öğr. Gör. Sibel Karabel Institute Social ve Şangay Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün düzenlediği Türkiye-Çin Akademik İş Birliği Forumu’nda “21. Yüzyıl Jeopolitiğinde Türkiye-Çin İlişkileri” başlıklı sunumu takdim etti.  Ana teması “Büyük Dönüşüm Çağında Medeniyetlerin Birlikte Var Olması” olan toplantının ‘Türkiye-Çin Yüksek Öğretim ve Teknoloji Ortaklığında Yeni Ufuklar’ adlı oturumunun moderatörlüğünü de üstlenen Karabel, Türkiye- Çin ilişkilerinin ‘Türkiye Yüzyılı’ ve ‘Yeniden Asya’ girişimi gibi dış politika öncelikleri ile Çin’in 2021 ve 2049 hedefleriyle örtüştüğü alanları jeopolitik bir analiz ile değerlendirdi.

Program kapsamında gerçekleştirilen Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) bünyesindeki ziyarette, Türkiye-Çin ilişkilerinin mevcut durumu ve iş birliği olanaklarının görüşüldüğü verimli bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?