9 Nis 2019

ARŞ. GÖR. MURAT MADAN PENDİKLİ ÇOCUKLARI BMX BİSİKLET İLE BULUŞTURUYOR!

Üniversitemizin spor bilimleri fakültesinde araştırma görevlisi olarak görev yapan ve aynı zamanda Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) ülkemizde seçmiş olduğu Genç Fark Yaratanlar Temsilcisi (Young Change Maker) Murat MADAN, Pendikli çocukları BMX Bisiklet ile buluşturuyor.

IOC’nin bir projesi  olan ”Young Change Maker+” Genç Fark Yaratan Temsilcilerinin kendi ülkelerinde proje geliştirmesi için olanak sağlıyor. Bu bağlamda, Prof.Dr.Yavuz TAŞKIRAN danışmanlığında  ”10-14 Yaş Çocuklar için BMX Bisiklet” projesini hazırlayan Murat MADAN koordinatörlüğünde ilk etkinlik gerçekleştirildi. Pendik Belediyesi’ne ait parkurda gerçekleşen BMX bisiklet eğitimleri sayesinde yüzü aşkın ilköğretim öğrencisi Türkiye’de henüz yaygın olmayan bir Olimpik spor dalıyla tanışıyor, spor yapma alışkanlığı ediniyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) geliştirilmesine katkı sunduğu Çocuklar için BMX Bisiklet Projesi’nde 10-14 yaş aralığındaki bölge okullarından 100’ü aşkın çocuk, beden eğitimi derslerinde Pendik Güreş İhtisas Kulübü bahçesinde kurulu parkurda uzman antrenörlerden BMX bisiklet eğitimi alarak bu sporu öğrenme imkanı buluyor. İki ay boyunca sürmesi planlanan projede bisiklet sporuna yetenekli çocukların keşfedilmesi ve devamında profesyonel düzeyde eğitim alabilmesi projenin amaçları arasında yer alıyor.

Proje ortakları arasında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin yanı sıra; IOC, Panasonic, İstanbul Gedik Üniversitesi, Bisiklet Federasyonu, İstanbul Pendik Belediyesi, İstanbul Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, BmxTR Derneği ve Kron Bisiklet bulunuyor.