5 Eyl 2022

7. TÜRKSAT Model Uydu Yarışmasında “BİRİNCİLİK” Mühendislik Fakültesi Öğrencilerimizin Oldu.

Dünya’nın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali #TeknofestKaradeniz kapsamında düzenlenen 7. Model Uydu Yarışması’nda bu yılın şampiyonu İstanbul Gedik Üniversitesi ‘TeamNameless’ takımımız, birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizi @teamnameless_nova üyelerimizi tebrik ediyoruz 🥇

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Sayın Adil Karaismailoğlu, #Türksat Model Uydu Yarışması şampiyonu öğrencilerimiz ‘TeamNameless’ takımı ile ödül töreni sonrası bir araya geldi.

#TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek,TÜRKSAT Genel Müdürü Sayın Hasan Hüseyin Ertok, TÜRKSAT AR&GE Direktörü Sayın Tayfun Dar ve tüm  #TÜRKSAT ekibine tüm yarışma süreci boyunca gösterdikleri ilgi ve takdirleri için teşekkür ederiz.

Öğrencilerimiz festival alanında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ile de festival anısı çekildi.

Model Uydu Yarışması, bir uzay/uydu projesini küçük ölçekte yansıtacak şekilde planlanmıştır. Tasarımdan üretime ve görev sonrası gözden geçirilmesine kadar bir uzay/uydu projesinin tüm yönlerini içerir. Yarışma; telemetri ve iletişim gereksinimlerini karşılamak, otonom yapı sağlamak ve disiplinler arası çalışan bir sistem geliştirmek gibi özellikleriyle gerçek sistemlerin çeşitli yönlerini yansıtacak şekilde tasarlanmıştır.

Model Uydu Yarışması, mühendislik alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi alan öğrencilere teorik bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatı ve disiplinler arası çalışma becerisi edindirmeyi amaçlamaktadır.