27 Tem 2016

1 Kadın, 1 Motosiklet, Afrika

Dünya Turu “SAFARİ”

İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinden Asil ÖZBAY, kadınların yapabileceklerinin sınırlarının ne kadar geniş olduğunu tüm dünyaya göstermek amacıyla dünya turu kapsamında gerçekleştirdiği rotasında Afrika kıtasını da kapsayan 35 Günlük motosiklet yolculuğunu tek başına tamamlayarak yurda döndü.

17 Haziranda Gedik Üniversitesi Mezuniyet törenini sonrası öğrencilerinin uğurlaması ile yolculuğuna start veren Asil Özbay binlerce km’lik turuna İstanbul’dan başlayıp Avrupa üzerinden Afrika kıtasına geçişi ile tamamladı.

“Kadınlara Özgürlük Yakışır” mottosuyla yola çıkan Asil Özbay yolculuğu boyunca gittiği yerlerde pek çok farklı kare fotoğraflayıp, çektiği fotoğrafları an ve an dikizaynamdadunya.com web adresi ve #kadınlara özgürlük yakışır hashtag’i ile twitter, facebook ve instagram hesapları üzerinden takipçileri ile paylaştı.  Sahara çöllerine kadar uzanan yolculuğu heyecanla takip edildi.

Genç akademisyen geçen yıl dünya turunun ilk rotasında Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Slovenya Avusturya, İtalya ve Bulgaristan’ı kapsayan 8000 km’lik Balkan yolculuğu gerçekleştirmişti. Kadın çalışmalarına ve kadın özgürlükleri konusunda ki projelerde yer almaktan keyif aldığını söyleyen genç akademisyen daha önce de kadın ceza evinde aylarda satranç dersleri verdiğini ve mahkumlar ile özgürlük üzerine yaptığı sohbetler sonrasında motosiklet ile dünya turuna çıkmaya karar verdiğini söyledi.

21 Haziran tarihinde yurda dönen Asil Özbay’ın gelecek seneki dünya turunun 3. rotasını Avustralya kıtası olarak açıkladı.