15 Haz 2016

1 Kadın, 1 Motosiklet, Afrika

Dünya Turu “SAFARİ” Vol.2

İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinden Asil ÖZBAY, kadınların yapabileceklerinin sınırlarının ne kadar geniş olduğunu tüm dünyaya göstermek amacıyla dünya turu kapsamında gerçekleştirdiği 40 Günlük Afrika turunun başlangıcını İstanbul Gedik Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde öğrencileri ile birlikte verdi.

Mezuniyet töreninde çıkacağı yolculuğu öncesi öğrencilerine hayat yolculuklarında başarılar dileyen Asil Özbay “Herkes ile yola çıkabilirsiniz ama sadece doğru insanlarla viraja girebileceğinizi unutmayın. Ne kadar deneyimli olursanız o kadar doğru riskler alabilirsiniz” dedi.

Türkiye’de tek başına motosikletle en uzun yol yapan ilk kadın ünvanı ile bilinen Asil Özbay, Gedik Üniversitesi’nin desteği ile motosiklet üzerinde gerçekleştireceği 20.000 km’lik turuna İstanbul’dan başlayıp Avrupa üzerinden Afrika kıtasına geçişi ile devam edecek.

1 Kadın 1 Motosiklet, Afrika projesi kapsamında “Kadınlara Özgürlük Yakışır” mottosuyla yola çıkan Asil Özbay, dünya turunun bu ikinci kısmında Türkiye ve dünya basınında özgür Türk kadını profilini göstermeyi amaçlamaktadır.

İstanbul’dan Avrupa’ya uzanan yolculuğunun ilk yarısında 13 ülkeden geçecek olan Asil Özbay Fransa’da Milli Takım Kampını ziyaret ettikten sonra Portekiz üzerinden Afrika kıtasına geçerek asıl yolculuğuna başlayacak.

Bu yolculuk boyunca gittiği yerlerde pek çok farklı kare fotoğraflayacak olan Asil ÖZBAY, çektiği fotoğrafları an be an #kadınlara özgürlük yakışır hashtag’i ile twitter, facebook ve instagram hesapları üzerinden takipçileri ile paylaşacak.

Genç akademisyen geçen yıl dünya turunun ilk rotasında ÖZGÜR ve CESUR KADIN mottosu ile Arnavutluk, Karadağ, Yunanistan, Slovenya, Sırbistan, Makedonya, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Kosova ve Bulgaristan’ı kapsayan 8000 km’lik Balkan yolculuğu gerçekleştirmişti.

Asil Özbay’ın gelecek seneki dünya turunun 3. rotası ise Avustralya kıtası olacak.