14 Eki 2016

Tasarım Buluşmaları 01 Gerçekleştirildi

Tasarım Buluşmaları 1: Bilim ve Teknolojinin Gençlerle Buluşması

Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün düzenlemiş olduğu ‘ Tasarım Buluşmaları 2016-17 / 1’ etkinliği kapsamında, 13 Ekim 2016 tarihinde Öğr. Gör. Yüksek Mimar Yavuz Selim SEPİN konuk edildi.  Yüksek Mimar Yavuz Selim SEPİN 1948 yılında Afyon’da doğdu. 1968 yılında İDMMA Mimarlık bölümüne girdi ve 1973’te aynı okuldan lisans derecesini aldı. Prof. Rolf Gutbrod’un daveti üzerine Almanya Stuttgart’a gitti. Çeşitli projelerde tasarımcı-mimar olarak çalıştıktan sonra, 1979 yılında Stuttgart Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. 1978 yılında Stuttgart- Fellbach’ta Norwin Rummel ile birlikte kendi bürosunu kurdu. 1978 yılından bu yana Almanya’nın ve Türkiye’nin farklı yerlerinde, çeşitli projeleri hayata geçirdi. Bu güne kadar yaklaşık 280’in üzerinde, ulusal, uluslararası ve davetli yarışmalara katılarak 100’ün üzerinde çeşitli ödüller aldı.

Kartal Yerleşkesi B Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta, Yüksek Mimar Yavuz Selim SEPİN ‘Bilim ve Teknolojinin Gençlerle Buluşması’ başlıklı konferansında, eğitim ve kültür yapıları konusunda bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşarak geçmişten günümüze değişen ve gelişen detaylara dikkat çekti.  Farklı proje örnekleri üzerinden değerlendirmeler yaparak sunum sonrasında konukların ve öğrencilerin çeşitli sorularını cevaplandırdı. Konferans çok sayıda konuk, öğretim üyesi ve öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.