8 Mar 2017

Tasarım Stüdyosu Seminerleri 2

İSTANBUL MERKEZİ ALANLARININ KENTSEL GELİŞİMİ

İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün düzenlemiş olduğu ‘2016-17 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi ‘Tasarım Stüdyosu Buluşmaları 2’ etkinliği kapsamında 06 Mart 2017 tarihinde Yrd. Doç. Dr. Pınar ERKAN BURSA konuk edildi. İstanbul Gedik Üniversitesi Mimarlık Bölümünde öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Pınar ERKAN BURSA’nın çalışma alanları arasında Mimarlık Tarihi, Sanat Tarihi, Kent-Toplum ve Sanat ilişkisi, 19. Yüzyıl İstanbul tarihi gibi konular yer almaktadır.

Kartal Yerleşkesi B Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘İstanbul Merkezi Alanlarının Kentsel Gelişimi’ başlıklı seminerde, Yrd. Doç. Dr. Pınar ERKAN BURSA; Tarihi Yarımada bölgesi, Kadıköy ve Beşiktaş ilçelerinin tarihsel bağlamda kentsel gelişimleri konusunda sunum yaparak geçmişten günümüze değişen ve gelişen detaylara dikkat çekti. Farklı fotoğraflar ve dokümanlar eşliğindeki değerlendirmelerle İstanbul’un önemli tarihsel bölgeleri konusunda aktarımda bulundu. Konferans çok sayıda konuk öğretim üyesi ve öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.