11 Eki 2017

Engelsiz Yaşam İçin Mimarlık / Erişilebilir Kampüs Çalıştayı

Abdullah Gül Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörlüğü kapsamında 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde düzenlenmiştir. Çalıştayın ilk gününde İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Belir, Kayseri’deki farklı üniversitelerin mimarlık bölümü öğrencilerine ve engelli dernekleri temsilcilerine yarım gün süren bir sunum yapmıştır.

Nuh Naci Yazgan, Erciyes ve Abdullah Gül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin katılım gösterdiği sunumda Evrensel Tasarım, mimaride duyular, erişilebilirlik konuları tartışılmış ve gelecekte bizleri “herkes için tasarlanmış” bir mimarlığın beklediğinden söz edilmiştir. Panelin devamında ve ertesi gün öğrenciler, Yard. Doç. Dr. Ö. Belir’in kurguladığı senaryo ile AGÜ kampüsü içinde tespitler yaparak fikirlerini digital ve basılı ortamda göstermişler, birbirleriyle paylaşmışlardır.