7 Ağu 2026

Farklılıkları Kucaklıyorum-4 ile Okul Öncesinde Kapsayıcı Eğitim

İstanbul Gedik Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı birinci sınıf öğrencileri, Dr. Öğretim Üyesi İrem Altan Aksu koordinatörlüğünde dördüncü dönemde de “Farklılıkları Kucaklıyorum” dedi.

Pendik Merkez İlkokulu Anaokulunda on hafta boyunca uygulanan projede, Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri Helin Eylül Doğan ve İlayda Çakmak aktif görev aldı. Bu projede, okul öncesi dönemdeki çocukların farklılıklara yönelik farkındalık geliştirmeleri, empati kurabilmeleri ve kapsayıcı bir bakış açısı kazanmaları amaçlandı. Çocukların sadece dinleyen değil; uygulayan, deneyimleyen ve keşfeden bireyler olmasını hedefleyen program boyunca interaktif uygulamalarla her hafta deneyim temelli farklı etkinlikler gerçekleştirildi.

Proje kapsamında düzenlenen “Dostluk Yumağı”, “Aynı Dünyanın Renkleri” ve “İnci Tanesi Gülüşler” gibi etkinliklerle çocuklara her bireyin eşsiz ve değerli olduğu aktarıldı. “Sınır Tanımayan Yetenekler”, “Sessizliğin Melodisi”, “Gönül Gözüyle Yolculuk” ve tekerlekli sandalye tasarlanan interaktif uygulamalar sayesinde ise minikler; bedensel, işitme ve görme engelli bireylerin yaşam süreçlerini deneyimleyerek güçlü bir empati yeteneği kazandı. Proje, dayanışma ve yardımlaşmayı pekiştiren “Dostluk Köprüsü ve Barış Meşalesi” final etkinliğiyle başarıyla neticelendi.

Projenin sonunda, proje ekibinde bulunan öğrencilere Topluma Hizmet Uygulamaları 2025-2026 Sertifika Töreni sırasında Pendik Merkez İlkokulu Müdürü Zafer Navdar tarafından Teşekkür Sertifikaları takdim edildi.

İstanbul Gedik Üniversitesi, toplumsal sorumluluk anlayışıyla geleceğin sevgi, saygı ve yüksek empati duygusuna sahip bilinçli nesillerini yetiştirmek üzere uygulamalı projelere destek vermeye devam ediyor.

ADAY ÖĞRENCİ