29 May 2023

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMINDAN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMALARI MATERYAL SERGİSİ

Çocuk Gelişimi Programı ikinci sınıf öğrencileri Özel Eğitim Uygulamaları dersi kapsamında Gedik Engelsiz Yaşam Merkezinde uygulamalarını gerçekleştirdiler. 14 hafta boyunca yoğun bir programda özel gereksinimli çocuklarla uygulama yapan öğrenciler; uygulama boyunca oluşturdukları materyallerini sergiliyor.

Dersin yürütücüsü Öğr. Gör. İrem Altan’ın açılış konuşmasını yaptığı sergi açılışına Üniversitemizin öğretim elemanları ve idari personel katıldı. Materyallerin özel gereksinimli çocukların ihtiyaçlarına yönelik bireysel olarak hazırlandığını, geri dönüşüm malzemelerinin kullanımına dikkat edildiğini ve en önemli hususun da bir materyalin birden çok hedef davranışın kazanımına hizmet edilebildiğini ifade eden Öğr. Gör. İrem Altan; özel gereksinimli bireylere yönelik hazırlanmış olsa dahi eğitimde bütünleştirmenin altını çizerek materyallerin tüm çocukların kullanımına uygun olduğuna dikkat çekti. Çocuk Gelişimi programı öğrencileri sergide materyallerinin başında durarak ziyaretçilere materyallerin kullanımını; hangi kazanımlara hizmet ettiğini açıkladılar.

Sergi 31 Mayıs 2023’e kadar Gedik MYO’ da gezilebilir.