11 Şub 2022

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİMİZDE UYGULAMALARINI GERÇEKLEŞTİRDİLER.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Çocuk Gelişimi Programı ikinci sınıf öğrencileri Nazlı Konuk, Sümeyye Altun ve Şirin Bozdemir, projelerini Engelsiz Yaşam Merkezinde gerçekleştirdiler.

2021-2022 Güz Dönemi boyunca her hafta Salı günü merkeze gelen Çocuk Gelişimci adayları, özel gereksinimli bireylerin spor yoluyla topluma kazandırılmasını hedefleyen merkezimizde aktif olarak görev aldılar.

Proje kapsamında toplamda öğrenciler tarafından 9 farklı parkur kuruldu. Öğrenciler gün boyunca fiziksel aktivite merkezinde özel gereksinimli bireylerle çalışarak deneyim kazandılar.

Dersin yürütücüsü ve Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Öğr. Gör. İrem ALTAN AKSU, fiziksel aktivite merkezinin temel amacının özel gereksinimli bireylerin motor becerilerini geliştirmek ve sosyal hayata katılımını desteklemek olduğunu; Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin içeriği açısından merkezde uygulama yapılmasının çok verimli geçtiğini belirtti