16 Mar 2026

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Gedik Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Gedik MYO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, Akademisyenler, öğrencilerin  ve bölge halkının katılımıyla gerçekleşti.
Etkinlik, Öğr. Gör. Elvan Dürbin’in açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihsel anlamına değinilerek kadınların toplumsal yaşamın her alanındaki emeği, mücadelesi ve eşitlik arayışı vurgulandı. Konuşmada ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliğinin yalnızca kadınların değil, tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğu ifade edildi.
Programın konuşmacısı olan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Rukiye Leyla Süren, “Kadın Hakları, Hukuk ve Toplumsal Eşitlik” başlıklı konuşmasında ülkede yaşanan kadın cinayetleri örnekleri ile kadın haklarının hukuki boyutu, toplumsal eşitlik ve kadınların hak arama süreçleri üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen bölümde kadınların toplumsal yaşamda karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yolları üzerine önemli bilgiler paylaşıldı.
Etkinliğin sanatsal bölümünde ise, piyanistler Fidan İsmayılova  tarafından gerçekleştirilen piyano resitali  ve sesi ile Hasan bey programa ayrı bir değer kattı. Müziğin evrensel diliyle zenginleşen program, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
Programın sonunda konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür edilerek plaket takdim edildi ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.
Sosyal Sorumluluk Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte, kadınların emeği, eşitlik mücadelesi ve toplumsal dönüşümdeki önemli rolü bir kez daha vurgulandı.