24 Kas 2022

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında konferans düzenlendi

Meslek Yüksekokulumuz Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı tarafından düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında konferans düzenlendi.

MYO öğrencileri ve hocaların katıldığı konferansta, Program Başkanı Öğr. Gör. Elvan DÜRBİN GÜMÜŞ, küresel bir sorun olarak kadına yönelik şiddetin, fiziksel, psikolojik, ekonomik, cinsel ve dijital şiddet şeklinde tezahür ettiği bugün ise kadına yönelik şiddetin ayrım yapılmaksınız her kanının şiddet görebildiğine dikkat çekti. Bu nedenle, şiddetle mücadele konusunda farkındalık yaratmak çok önemli olduğu ve özellikle de öğrencilerin bu konuda haklarını bilmelerinin önemine değindi.

Bu noktada ciddi mücadeleler veren bir platform olan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Hukukçularından Aktivist – Avukat Esin YEŞİLIRMAK.  Kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında neler yaptıklarını ve kadınların yasal hakları konusunda ki konuşması ile konferans son buldu.