29 Nis 2024

İstanbul Gedik Üniversitesi Dış İlişkiler ve Erasmus Koordinatörlüğü, IRIS ile Potansiyel İşbirliği Fırsatlarını Değerlendirmek İçin Toplantı Gerçekleştirdi

İstanbul Gedik Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü’nden Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Yücel Kamar ve Uzman Yardımcısı İlayda Önder, Erasmus+ Vocational and Training ve diğer Erasmus+ merkezî projeleri kapsamında IRIS-SUSTAINABLE DEVELOPMENT ile olası işbirliği fırsatlarını görüşmek üzere bir çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi.

IRIS, İsveç merkezli bir STK olup, daha yeşil, sağlıklı ve sürdürülebilir topluluklar oluşturmayı hedefleyen bir grup insan tarafından kurulmuştur. Ayrıca UN SDSN Genç Üyesi olan IRIS, sürdürülebilir kalkınma alanında önemli çalışmalar yürütmektedir.

Toplantının amacı, İstanbul Gedik Üniversitesi’nin Erasmus+ programı çerçevesinde sürdürdüğü faaliyetler ile IRIS’in sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları arasındaki sinerjiyi değerlendirmek ve olası işbirliği alanlarını belirlemekti.

Bu toplantı, sürdürülebilir kalkınma ve eğitim alanlarında uluslararası düzeyde işbirliğini artırma amacıyla atılmış önemli bir adım olmuştur.