29 Nis 2024

Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Yücel Kamar’ın, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Hindistan ziyaretine istinaden Symbiosis Skills and Professional University, Pune, Hindistan ile potansiyel işbirliği fırsatlarını değerlendirmek üzere çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirildi

Symbiosis Skills and Professional University, Pune adına Marka ve İletişim & Uluslararası İlişkiler Direktörü Manjari Desai, İstanbul Gedik Üniversitesi’ni temsilen ise Dış İlişkiler ve Eramus Koordinatörlüğünden Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Yücel Kamar ve Uzman Yardımcısı İlayda Önder’in katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda; Erasmus+ Kapasite Geliştirme Projeleri, Fakülte Bazlı Çevrimiçi Dersler, Öğrenci ve Personel Değişim Hareketlilikleri gibi konular ele alındı. İstanbul Gedik Üniversitesi ile Symbiosis Skills and Professional University arasındaki işbirliği çerçevelerini tartışmak amacıyla gerçekleştirilen bu toplantı, iki kurum arasındaki potansiyel işbirliği alanlarını belirlemeyi hedefledi.

Bu girişim, İstanbul Gedik Üniversitesi’nin uluslararası ortaklıkları geliştirme ve öğrenci ile personeline eğitim olanaklarını artırma konusundaki kararlılığını vurgulamaktadır. Symbiosis Skills and Professional University gibi saygın kurumlarla işbirliği yaparak, üniversite akademik ufku genişletmeyi ve topluluğun öğrenme deneyimlerini zenginleştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu tür etkinlikler, eğitimin uluslararasılaşmasına katkı sağlamanın yanı sıra, çeşitli akademik ortamlar arasında bilgi alışverişi ve kültürel anlayışı artırmayı hedeflemektedir.