7 Nis 2022

Ukrayna’da Eğitim Alan Öğrencilerin Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvuru İşlemleri

Application Procedures For Transferring Students From Ukraine Universities

Ukrayna’dan gelen öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik şartları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilan edilen esaslara göre yürütülecektir.

• Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilan edilen şartlar için tıklayınız.
  • Click here for the conditions announced by the Council of Higher Education.
  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilan edilen şartlar ile ilgili kısa soru ve cevaplar için tıklayınız.
  • Click here for short questions and answers regarding the conditions announced by the Council of Higher Education.

Kontenjanlar için tıklayınız.

Click here For Transferring Students From Ukraine Universities quota

Başvurular, değerlendirmeler ve kayıtlar aşağıdaki takvime göre yürütülecektir. Applications, evaluations and registrations will be carried out according to the schedule below.

Yatay geçiş başvuru formunun çıktısını alıp doldurduktan sonra, başvuru evraklarınızla birlikte aşağıdaki ilgili akademik birime ait mail adresine evraklarınızı göndererek online başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

You can complete your online application process by sending your documents to the e-mail address of the relevant academic unit below along with your application documents.

Kesin kayıtta sunmuş olduğunuz evrakların asılları sizlerden istenecek olup, kesin kaydını yaptıran öğrencilerin sundukları belge ve bilgilerin doğru olmadığı anlaşılırsa, hangi yarıyılda olursa olsun tespit edildiği andan itibaren Yükseköğretim Kurumu ile ilişkileri kesilir. Söz konusu öğrenciler Yükseköğretim Kurumlarından ayrılmışlarsa kendilerine verilen tüm belgeler (diploma dahil) iptal edilir ve haklarında yasal işlem yapılır.

The originals of the documents you have submitted in the final registration will be requested from you.If the documents presented are not valid, their relations with the Higher Education Institution are terminated.

Özel Öğrenci Başvuru Tarihleri : 11-15 Nisan 2022

Special Student Application Dates: 11-15 April 2022

Özel öğrenci başvuru formu ve belgeler için tıklayınız.

Click for special student application form and documents. Application Form( Private Student)

Yatay geçiş başvurusu yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin ise 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar fakülte sekreterliğine özel öğrencilik için gerekli olan belgelerle beraber başvuru yapması gerekmektedir.

Students who applied for lateral transfer but could not benefit from it should apply to the faculty secretariat together with the documents required for special studentship until the end of the working day on Friday, 26-29 April 2022.