10 Oca 2019

Kayıt Yenileme ve Ders Kaydı Yapmayan Öğrencilere Duyuru

İstanbul Gedik Üniversitesi’ne kayıt yaptırarak öğrenime başlayan ancak daha sonraki dönemlerde çeşitli nedenlerle öğrenimine devam edemeyen, kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrencilerimizin dikkatine:

26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren 6569 Sayılı Kanununla, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 44. Maddesinde yapılan değişikliğe göre; öğrenim sürelerine sınırlama getirilmiştir. Azami öğrenim süreleri; hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık programlar için 4 yıl, 4 yıllık programlar için 7 yıl, 5 yıllık programlar için 8 yıl 6 yıllık programlar için 9 yıl olarak belirlenmiş ve bu süreler önceki öğrenim sürelerine bakılmaksızın 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren yeniden başlatılmıştır.

Öğrencilik durumunuz ve yasal haklarınız ile ilgili ayrıntılı bilgi almak, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminden itibaren ders kaydı yaparak öğreniminize devam etmek üzere siz değerli öğrencilerimizi Üniversitemize davet ediyoruz. Bizzat gelemeyecek durumda olan öğrencilerimiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan telefon veya E-Mail iletişimi ile de bilgi alabilirler.

Başarı Dileklerimizle

Rektörlük