22 Ara 2020

Avrupa Genç Hukukçular Derneği (ELSA) 2020-2021 Dönemi Uluslararası Hukuk Araştırma Grubu Başvuru Süreci Başlamıştır

Değerli Öğrenciler,

Avrupa Genç Hukukçular Derneği (ELSA) 2020-2021 döneminde düzenlemekte olduğu Uluslararası Hukuk Araştırma Grubu (Legal Research Group/LRG) için başvuru süreci başlamış bulunmaktadır. Uluslararası Hukuk Araştırma Gruplarının kökeni 1996 yılına dayanmakla birlikte, ELSA tarafından düzenlenen Uluslararası Hukuk Araştırma Grubu, Avrupa’nın her yerinden hukuk öğrencilerine ve genç hukukçulara belirlenen konu üzerinde derin araştırma yapma, araştırmalarını ortak-yazar olarak uluslararası yayınlama fırsatı veren, bir yandan da akademik çevreye katkı sağlamayı amaçlayan bir platform görevi görmektedir.

Bu yılın konusu “İnsan Hakları ve Teknoloji” (Human Rights and Technology) günümüzde hızla gelişmekte olan teknolojiyle beraber kişisel verilerin ve özel hayatın gizliliğinin nasıl korunacağı konusuna odaklanmaktadır. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimine devam eden hukuk öğrencilerinin başvurması teşvik edilmekle birlikte öğrenciler bu projede Araştırmacı, Dil Editörü ve Teknik Editör olarak yer alabilmektedirler.

Araştırma sürecinin sona ermesinin ardından, araştırmalar tüm Avrupa’dan katılan akademisyenler ve pratik uygulamada yer alan hukukçulardan oluşan Akademik Kurul tarafından gözden geçirilecek ve hem dijital formatta hem de yazılı olarak Wolf Legal Publishers tarafından yayınlanacaktır.

Uluslararası Hukuk Araştırma Grubu ile ilgili detaylar aşağıdaki şekildedir:

• Araştırma süresinin bitiminde, Ulusal Grupların çalışmaları tek bir belge haline getirilir ve tüm Avrupa’dan katılan akademisyenler ve pratik uygulamada yer alan hukukçulardan oluşan Akademik Kurul tarafından gözden geçirilir.
  • Gözden geçirilmiş çalışma, hem dijital formatta hem de yazılı olarak Wolf Legal Publishers ortaklığında yayınlanacak olup, kendi Uluslararası Standart Kitap Numarasına (ISBN) sahip olacaktır.
  • LRG’de başvurulabilecek pozisyonlar National Researcher (Araştırmacı), Linguistic Editor (Dil Editörü) ve Technical Editor (Teknik Editör) pozisyonlarıdır.
  • Başvuru için son gün 30 Aralık 2020’dir.

Başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgiye legalresearch.elsa.org adresinden ulaşabilirsiniz.
Eğer konuyla ilgili sorularınız varsa, coordinatorlrg@tr.elsa.org üzerinden iletişime geçebilirsiniz.