21 Eyl 2020

2020-2021 İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI HAKKINDA

Değerli Öğrenciler,

İngilizce Yeterlik sınavı uzaktan/online olarak gerçekleştirilecektir.

KESİN KAYITLI ÖĞRENCİLER İÇİN:

Sınav başlangıç tarihi ve saati 23.09.2020 10:30’dur.

Sınav bitiş tarihi ve saati 23.09.2020 12:10’dur.

Sınav sistemde 23 Eylül 2020 Çarşamba günü yukarıda belirtilen saatte başlayacak ve bitecektir. Bu sınav için 100 dakika ayırmanız gerekmektedir. Herhangi bir sorunla karşılaşmamak adına sınav başlamadan 10 dakika önce hazır olunuz. Sınav bitiminde sınavı iletmek için ek 10 dakika süreniz olacaktır.

İlk önce mailinizdeki Zoom linkini tıklayıp, sonra aşağıdaki linke tıklayarak belirtilen tarihte sınav kâğıdına ulaşabilirsiniz.

Kullanıcı adı: Öğrenci Numarası

Şifre: TC Kimlik No (İlk 5 hanesi)

***Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) şifre değişikliği yapmışsanız o şifre ile giriş yapmalısınız.

Sınav Hakkında Genel Bilgiler:

• Sınav dosyasını teslim ederken dosyayı docx (Örnek: fehmi_yilmaz.docx) formatında teslim ediniz.
  • Sınav süreniz 100 dakikadır.
  • Sınava başlayabilmeniz için sayfanın altında yer alan ‘‘sınav yönergesi ve kurallarını okudum, Kabul ediyorum’’ seçeneğini işaretleyip ‘sınavı başlat’ butonuna basmanız gerekmektedir.
  • Sınav Okuma, Dil ve Kelime Bilgisi, Yazma, Konuşma bölümlerinden oluşmaktadır.
  • Sınava ilk 10 dakikadan sonra katılamazsınız.
  • Sınav Zoom üzerinden video konferans yoluyla gerçekleştirilecektir. Link email adresinize gönderilecektir.
  • Sınav esnasında gerçekleştireceğiniz tüm işlemler kayıt altına alınacaktır. Öğrenci, sınava girerek aşağıdaki hususları kabul ettiğine dair beyanda bulunur:
  1. Seçili dersinize ait sınava başladıktan sonra aktif oturumunuz içinde normal sınav akış işlemleri (soruyu görme, sonraki soruya geçme) dışında herhangi bir işlem (tarayıcıyı kapatma, sayfayı yenileme, sayfada geri tuşuna basma vb.) yapılması anormal aktivite olarak değerlendirilecektir. Sistem anormal aktivite sayısının arttığını gördüğünde panel üzerinden uyarı verip dersinize ait sınavı sonlandırabilecektir. Bu nedenle sayfada sadece soru paneli üzerindeki butonları tıklayarak sınavınızı tamamlayınız.
  2. Sınav başlattığınızda ekranınız ‘’tam ekran’’ moduna geçecektir. Sınav esnasından ‘’tam ekran’’ modundan çıkmanız durumunda sınav oturumunuz sonlandırılacaktır.
  3. Etik ihlalde bulunduğu belirlenen öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.
  4. Sınav başlamadan önce ve sınav süresince öğrenci kimliğini yanında bulunduracağını
  5. Sınav süresi boyunca mikrofon ve kamerasının açık olacağını
  6. Sınav süresi boyunca sınav gözetmeni tarafından online olarak gözetleneceğinin
  7. Sınav süresince sürekli ve hızlı bir internet bağlantısı kullanacağını
  8. Sınava girmeyi planladığı ekipmanı kullanarak sistem testini geçeceğini
  9. Sınav süresince odadan çıkmayacağını ve odada yalnız olacağını
  10. Güvenlik duvarı veya VPN kısıtlaması olmayan bir bilgisayara erişiminizin olacağını
  11. Sınav süresince yukarıdaki maddelerde belirtilen teknolojik ekipmanların dışında herhangi bir teknolojik ekipman kullanmayacağını
  • Not: Bilgisayara erişimi olmayan öğrencilere üniversitemizin laboratuvarlarında sınava girme olanağı sağlanacaktır.
  • Sınav esnasında ya da sonrasında danışmak için Yabancı Diller Yüksekokulu ile iletişime geçebilirsiniz.

Başarılar dileriz.