Gedik Bright Banner ×

8 Tem 2025

Doğal Afetlerle Büyüyorum Projesi Başarıyla Tamamlandı

İstanbul Gedik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri Ahsen Zeren Altınay ve Hilal Zeren “Doğal Afetlerle Büyüyorum” adlı projeyi Pendik Ahmet Yesevi Anaokulu öğrencileriyle 10 haftalık sürede gerçekleştirmiştir.

Dr. Öğr. Üyesi İrem Altan Aksu koordinatörlüğünde yürütülen bu projede; okul öncesi çocukların deprem, volkanizma, sel, yangın, kuraklık, heyelan ve küresel ısınma gibi doğal afetleri tanımaları, bu afetlerin nedenlerini, sonuçlarını öğrenmeleri ve karşılaşmaları durumunda nasıl davranmaları gerektiğini kavramaları hedeflenmiştir.

Etkinlik aracılığıyla öğrenciler, afetlerin ülkemizdeki yaygınlık alanlarını, insan yaşamına etkilerini ve alınması gereken önlemleri öğrenmiş; böylece katılımcı öğrencilerin okul öncesi dönemde afet bilinci ve afetlerle barışık yaşama farkındalığı kazanmaları amaçlanmıştır.