444 5 438     info@gedik.edu.tr     GEBİS

Amaç

İstanbul Gedik Üniversitesi KATUAM’in amacı üniversitede ve toplumda, toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ile ilgili farkındalık yaratmaktır. Bu amaç çerçevesinde Merkez, farklı disiplinlerde toplumsal cinsiyet alanında yapılacak bilimsel projelerle ayrımcılığın önlenmesine dönük çözüm sürecine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Ayrıca aile içinde, eğitimde, çalışma yaşamında ve siyasette kadınların yaşadıkları sorunların yanı sıra kadınlık ve erkekliğin toplumsal hallerini ve LGBTİ sorunlarını görünür hale getirecek ve bu konularda duyarlılık yaratacak çeşitli faaliyetler yürütmeyi, eşitliğin sağlanması ve farkındalığın oluşması için bilgilendirici etkinlikler gerçekleştirmeyi ve örnekler sunmayı amaçlamaktadır.